Related Stories

Success Stories: Tahoe Office

When designing the new Sobeys Inc. corporate office in Mississauga, Ontario, two key elements were top of mind: minimizing the building’s carbon footprint while creating a healthy and comfortable work environment for our employees. On January 23, 2015, less than two years after breaking ground, employees from four area buildings started moving into the new Tahoe Office, named for its location on Tahoe Boulevard.

The Build

To reduce the demand and associated environmental impacts with the transportation of products and materials, the base of the Tahoe building was constructed using materials containing recycled regional content. All the lighting installations contain low concentrations of mercury, to reduce the human and environmental impacts associated with mercury emissions.

Quick Impact Facts

  • The Tahoe building uses 20 per cent less energy and 40 per cent less water than similar builds.
  • The more than 810 Sobeys employees who call the building home are provided with organic, recyclable and garbage receptacles to maximize the amount of garbage that is diverted from landfills and waste incineration. The most recent waste audit concluded that the current waste diversion rate (percentage of uncontaminated waste materials diverted from landfill) is 82 per cent!
  • One unique element of the Tahoe building is that it features a vegetated green roof comprised of materials that reflect incoming solar radiation to limit heat and provide a habitat for birds.
  • The Tahoe building was also designed to meet the Leadership in Energy and Environmental Design (LEED ®) certification, a voluntary, consensus-based standard administrated by the Canada Green Building Council that represents environmental sustainability and corporate responsibility.